Tippeligaen

Tippeligaen er den øverste divisjonen innen norsk herrefotball. Til sammen 16 lag spiller i Tippeligaen. De to dårligste lagene på slutten av sesongen rykker ned til førstedivisjon, mens de to beste lagene fra førstedivisjon rykker opp til neste sesong av Tippeligaen.

Det tredje dårligste laget i Tippeligaen må spille kvalifiseringskamper om retten til å bli værende i ligaen. Dette systemet gjør at lagene som spiller i Tippeligaen endrer seg fra år til år, og at lag fra lavere divisjoner har muligheten til å spille seg oppover i systemet og komme til høyere divisjoner.  Årets Tippeliga startet 28.mars, og de siste kampene spilles 9.november.

Tippeligaen hadde en pause under fotball-VM, men nå er sesongen inne i sluttfasen, og det er spennende både for lagene i toppen og i bunnen av tabellen. For lagene i bunnen handler det om å redde plassen i ligaen, mens for de øverste lagene handler det om medaljeplasser. Molde har sikret seg et solid forsprang, og kan allerede kalle seg årets seriemester. Men hvilket lag kommer til å ta sølvmedaljen? Odd Ballklubb kommer fra Skien. Laget trenes av Dag-Eilev Fagermo. Odd kommer fra en av landets eldste idrettsforeninger, og det første fotballaget i Odd-regi ble stiftet i 1887.

Rosenborg Ballklub kommer fra Trondheim. Laget har en imponerende seiersstatistikk fra Tippeligaen. Ingen andre klubber har vunnet serien like mange ganger. Laget vanthele serien tretten sesonger på rad fra 1992 til 2004. Men i årets sesong er det Odd som har et lite forsprang. De ligger på en foreløpig sølvplass, fire poeng foran Rosenborg. Det er fire runder igjen av årets sesong, og verken bunnstriden eller medaljestriden er avgjort ennå, selv om Molde har sikret seg seieren i sesongen 2014.