Få god hjelp til å behandle en sportsskade

Alle typer aktiviteter påfører kroppens ledd og muskler ulik påkjenning. Noen ganger kan imidlertid påkjenningene som følge av aktiviteten påføre oss en skade. Ved slike tilfeller er det viktig å søke hjelp så raskt som mulig for å unngå langvarige skader.

Smerter i ledd og muskulatur

Dersom du trener intensiv styrke eller utsetter muskulaturen din for store påkjenninger over tid, er det vanlig å bli stiv og støl i flere dager etter treningen. Derfor er det viktig med riktig restitusjon og hvile mellom øktene. Tilstanden vil i de fleste tilfeller gå over gradvis av seg selv, men noen ganger skyldes smerten en skade som har inntruffet. Dette kan skyldes ulike skader, som forstuing, overbelastning, rift i muskulatur, nerver eller sener i klem, betennelser og lignende. Finn din hjelp på nettet, og oppsøk alltid profesjonelt helsepersonell.

Belastningsskader

Ved langvarig trening på feil måte kan føre til belastningsskader. Dette kan komme til kjenne gjennom smerter i rygg, nakke, migrene eller lignende som ikke lar seg forklare. En god behandling for å unngå belastningsskader er å ta kontakt med en fysioterapeut som kan hjelpe deg med å trene riktig. Det finnes også gode homeopater og kiropraktorer som kan oppdage ulike ukjente tilstander som har en påvirkning på din trening.