Framgangsrike norske fotballspillere

I mange år har de største klubbene kjøpt spillere fra utlandet. Men nå er det mange norske klubber som i stedet velger å satse på lokale talenter. Dette skyldes delvis at klubbene har dårlig økonomi, men de gjør det også fordi det faktisk finnes svært mange talenter i Norge.

Noen av dem blir gode proffspillere. De aller beste kan til og med bli kjøpt opp av utenlandske klubber. Mange norske spillere spiller i utlandet. Noen av dem er Jo Inge Berget (Cardiff City), Tarik Elyounoussi (Hoffenheim), Bård Finne (FC Köln), Kenneth Høie (Djurgården), Rune Almenning Jarstein (Hertha Berlin), Ola Kamara (Austia Wien), Thomas Rogne (Wigan), Per Ciljan Skjelbred (Hertha Berlin)og Alexander Tettey (Norwich City FC).

  Martin Bjørnbak er en talentfull spiller som for tiden spiller for Haugesund. Gutten fra Rana har også vært i søkelyset til andre klubber. Valon Berisha spiller for Red Bill Salzburg. Han debuterte i en seniorkamp for Egersund IK allerede som femtenåring. Vegard Forren er en av spillerne i Molde Fotballklubb. Daniel Berg Hestad, som også spiller for Molde, har klubbrekord i antall spilte kamper. Daniel Fredheim Holm er en av toppspillerne hos Vålerenga. Tore Reginiussen er midtstopper for Rosenborg. Harmeet Singh spiller for Molde. Han er med i Olympiatoppens prosjekt som skal utvikle toppspillere. Øyvind Storflor spiller for Strømsgodset.

Blant de beste unge spillerne nevnes Markus Henriksen, Vegar Eggen Hedenstad, Mushaga Bekenga og Joakim Våge Nilsen. Stefan Johansen ble kåret til den beste nordnorske spilleren i 2013, og han spiller for Strømsgodset. Tom Høgli (Club Brügge) og Ruben Yttergård Jensen (Kaiserslautern) kom på de to neste plassene i kåringen. Selvsagt har Norge også mange gode kvinnelige spillere, men pussig nok finnes det få lister over gode kvinnelige spillere. Et gledelig unntak er listen på Nord-Norge Uniteds hjemmeside. De har både en liste over beste mannlige og beste kvinnelige spillere.

På denne listen finner vi Elisabeth Jeppesen på topp. Hun spiller for Medkila. På andreplass på listen ligger Victoria Ludvigsen, som også spiller for Medkila. Runa Vikestad, som vi finner på tredjeplass på listen, spiller for Røa, og har også spilt på det norske landslaget. De neste navnene på listen er Marita Holmen Iversen (Medkila), Eline Johansen (Røa), Ida Fjordbakk (Medkila) og Lisa-Marie Karlseng Utland (Trondheims-Ørn).