Europas beste fotballigaer

I Europa finnes noen av verdens fremste ligaer, og disse er godt fremstilt på UEFA-rankingen. Her finner du blant annet Real Madrid som er i den spanske LaLiga, PSG som er innenfor den franske Ligue 1, og Galatasaray som er innenfor den tyrkiske ligaen Süper Lig. Disse tre lagene spiller noe av den beste fotballen i Europa, men har alle veldig forskjellige måter å spille på.

Spanske LaLiga

Er du glad i fotball, kan ikke du unngå spanske LaLiga som ble grunnlagt helt tilbake i 1929. Her finner du mesterspill uten like, med et veldig kontrollert og spennende spill med trege pasninger. I følge UEFA, har LaLiga vært på topp i hele seks år, fra 2013 til 2019. LaLiga-klubber har vunnet mest av blant annet UEFA Champions League, og UEFA Europa League for å nevne et par.

El Clásico

Det er alltid stor interesse for spansk fotball. Her skjer det mye, og publikum er noe for seg selv. Når El Clásico er på TV, er de fleste nordmenn spikret til skjermen. El Clásico er betegnelsen for kamper som spilles mellom erkerivalene Barcelona og Real Madrid. Dette er kamper som får selv de minst fotballinteresserte til å følge med, samt bli skikkelig engasjert i det som skjer på TV-skjermen.