Skadet på fotballtrening

Som de fleste av oss vet er fotball en tøff sport med harde taklinger, fall og mye løping. Kunstgress sliter sterkt på kroppen, og spesielt i knærne i lengden. I tillegg kan en takling fra en vill spiller sette deg på sidelinjen i uker. De fleste skader som oppstår som fotballspiller er belastningsskader som utvikler seg gradvis.

Hvilke skader er de vanligste

De hyppigste fotballskadene som oppstår er korsbåndskader, forstrekkelser, lyskeskader og ankelskader. For å få behandling for muskelstrekk lønner det seg å gå til en spesialist. En lege vil kunne skrive ut medisiner om det er nødvendig, men en fysioterapeut vil kunne hjelpe med forbedring etter diagnose.

Hva kan fysioterapeuten hjelpe deg med?

En spesialist vil kunne hjelpe med de fleste fotballskader. De kan hjelpe med alt fra skuldre som er ut av ledd til hamstrings eller en forstrukket ankel. Fysioterapi dreier seg mye om forebygging av skader. De vil kunne lage et personlig trening- og styrkeprogram for å kunne hindre framtidige skader og bygge opp musklene. Men når skaden allerede er gjort vil de først og fremst finne ut av grunnen. Det er forskjell på skader som har kommet over tid og akutte skader som har skjedd etter røff takling.