Få norske fremganger i VM 2014

Det var vel ikke et stort sjokk som rammet nordmenn da Norge ikke maktet å kvalifisere seg til VM i 2014, men det var ikke akkurat en nytelse å se Slovenia seile inn en relativt grei seier på banen heller.

1063931-waving-flag-norway

Det ble det verste av Norges kvaliktap på 10 år, og det sier jo sitt. Med en ny trener for landslaget kunne det vel gått bedre, og med doktorgrad i fotball hadde vi kanskje forventet noe mer av resultater, og litt mindre av rotete spill. Dog finnes det norske spillere med i fotball-VM i år, de spiller bare for andre nasjoner. USA kan smykke seg med midtbanespilleren Mikkel “Mix” Diskerud på reservebenken, Elfenbenskysten med midtbanespilleren Mathis Bolly og Ghana har sin reservekeeper i Adam Kwarasey. Slik sett var det fortsatt én nordmann med i VM, da USA klarte å ta seg videre til åttendedelsfinalen.

USA har så langt, og overraskende nok, klart å henge med videre til åttendedelsfinalen, mens andre lag med høyere forventningspress har blitt sendt hjem. Portugal, Spania, Italia og England var tidlig ute, mens Uruguay, Chile, Costa Rica og Nigeria gikk videre, noe som kan overraske de fleste entusiaster – men som også viser at ingenting er skrevet i stein når det gjelder en spennende idrett som fotball.

Mange av de som fikk høye odds er ikke med til finalene, og dette viser tydelig hvor uforutsigbart et fotball-VM kan være – noe som gjør det til en spennende sport. Og dette med overraskelser i fotball får da brenne som Norges håp for neste VM-runde, som avholdes i Russland i 2018. Landslagstrener Høgmo har store forhåpninger om medalje i Russland i 2018, med en spiller ved navn Mats Møller Dæhlie på en sentral plass.

Selv syns den unge fotballspilleren at det er vanskelig å skue så langt frem i tid, som 19-åringer flest. Kanskje er det mulig for en doktorgradstrener å samle sammen Norges og gi spiren til et givende samspill til Russlands VM i 2018 – og kanskje ikke.